• Mitas

  Mladi prvak u oranju vozi Mitas gume !

  Prag, 27. rujna 2012 – Stefan Esterbauer (29) osvojio je zlatnu medalju u Svjetskom prvenstvu 2012 u konvencionalnom oranju zelenih oranica. Esterbauer je iz Gornje Austrije te je vozio traktor Steyr 9105 MT montiran s Mitas gumama. Prema “Ruralnoj mladeži Austrije”, od 1972 bilo je 14 svjetskih prvaka u oranju i šest finalista iz Austrije.

  “Mitas podržava ruralnu mladost”, rekao je Josef Heigl, tržišni direktor Mitasa u Austriji. “Stefan je zvijezda u usponu. On je već dva puta na nacionalnoj razini osvojio zlato u oranju.” Oranje zahtijeva gumu koja pomaže vozaču da zadrži njegov ili njezin traktor u ravnoj liniji dok se kreće.

  Svjetska organizacija za oranje (www.worldploughing.org) održala je 59. prvenstvo od 14 do 15rujna u Biogradu na Moru.

  Trideset i dvije zemlje natjecale su se za titulu.

  “Znak savršeno preorane zelene oranice je jasno definirana i jedinstvena brazda,”, rekao je Heigl. Suci sude ujednačenost i urednost od rezanja kroz oranicu, a oni zahtijevaju da se u kruni brazde ne pokazuje slama, trava, korov ili tragovi kotača. Linije moraju biti ravne i mjere se četiri puta, na otvaranju brazde, kruni, ukupno i završno.

  Esterbauer-ovom Steyru pomogle su Mitas 320/85R24 (RD-01) i 380/80R38 (RD-05) gume koje su korištene u Svjetskom prvenstvu u oranju po prvi put.

  Članak preuzet sa: http://www.cgs.cz/
  Slika: Rural Youth of Austria http://www.landjungen.at
  _________________________________________________________________________________

  MITAS a.s. ima proizvodne pogone u Pragu, Zlinu,Otrokovicama i Srbiji, u kojoj izrađuje široku paletu guma za off-road terene.

  Njihovi proizvodi uključuju posebice gume za sve vrste i veličine građevinskih strojeva, za bagere i utovarivače, kamione i dostavna vozila, višenamjenske strojeve i poljoprivredne strojeve. Osim toga, MITAS a.s. proizvodi moto gume i gumene smjese.

  Tradicija proizvodnje guma u MITAS proizvodnoj jedinici u Zlinu osnovana je od strane Tomaša Bate početkom 1930-ih. Oprema je dostavljena iz inozemstva u  Zlin u siječnju 1932, a u travnju je oblikovana prva guma 32×6.

  Godinu dana kasnije Bata je izgradio tvornicu guma u Zlinu, što je omogućilo proizvodnju 68.000 guma u 43 veličine u drugoj polovici 1934. Tvornica je 1935.g. udvostručila svoju proizvodnju i  gume su montirane na svim češkim automobilima i dovela do situacije koja ne pogoduje uvozu guma iz inozemstva. Godine 1939.g. tvornica je proizvodila 250.000 guma godišnje, a uvedena je proizvodnja i V-remenja, pokretnih traka i tehničkih guma.